Hirdetés

Ha ezt a vírusirtót használod, jobb, ha azonnal cserélsz



|

Tizenhat vírusvédelmi programot teszteltek a szakértők, így hamar kibukott a leggyengébb láncszem.

Hirdetés

Vírusirtók tömkelege áll rendelkezésünkre, így egyáltalán nem egyszerű kiigazodni, hogy melyik a legjobb választás. A döntést segítve az egyik legmegbízhatóbb tesztlabor, az AV-Comparatives vett górcső alá tizenhat vírusvédelmi programot és megvizsgálta, hogy melyik szoftver milyen védelmet biztosít.

A kiberbiztonsági szakértők egészen pontosan 246 tesztet futtattak le a Windows operációs rendszerein legnépszerűbb és leggyakrabban használt védelmi megoldásokon, melyek során valós helyzeteket szimuláltak.

Hirdetés

A vírusadatbázissal végrehajtott próbák során az Avast, az AVG, az F-Secure, illetve a Kaspersky programjai bizonyultak a leghatékonyabbnak, ugyanis ezek egyetlen kártékony fájlt sem engedtek át.

Fontos azonban hozzátenni, hogy az Avast, az AVG, és F-Secure is több alkalommal tévesen jelzett vírust, így a Kaspersky bizonyult a legmegbízhatóbb megoldásnak, ugyanis az egyszer sem hibázott.

A leggyengébb teljesítményt a Quick Heal névre keresztelt védelmi megoldás nyújtotta, amely a tesztek során a vírusok mintegy 6,5 százalékát figyelmen kívül hagyta. A többi programhoz viszonyítva kiugró eredményről beszélhetünk, így ezt a programot erősen ajánlott cserélni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.