Hirdetés

Mégis támogatja a 32 bites szoftverek egy részét az Ubuntu



|

A népharag miatt meghátrált a Canonical, egyes 32 bites szoftvereket mégis támogat majd az Ubuntu.

Hirdetés

Az Ubuntu csak nemrég jelentette be, hogy megszünteti a 32 bites szoftverek támogatását az Ubuntu operációs rendszer jövőbeli verzióiban, azonban komoly népharagot váltott ki a felhasználók körében - többek között azért, meg sok meglévő játék sem menne már az Ubuntu 19.10-en. 

Hirdetés

A Canonical a visszajelzések fényében meggondolta magát, és bizonyos 32 bites szoftvereket mégis támogat majd a jövőben. Ehhez valószínűleg köze van annak is, hogy a Valve is bejelentette: a régebbi Ubuntu-verziókat a jövőben is támogatja, hogy a felhasználók tovább használhassák a Steamet - a jövőben viszont más Linux-disztribúcióra koncentrálnak majd a Steammel. 

Azt továbbra sem tudni, hogy a gamereket pontosan hogyan érintik a változtatások, de bizonyos 32 bites szoftverek az Ubuntu 19.10 és 20.04 LTS alatt is használhatóak lesznek. A Canonical a játékosok, az Ubuntu Studio és a WINE közösségek visszajelzései miatt döntött így. 

A Canonical a közösség segítségét kérte abban, hogy meghatározzák, pontosan milyen 32 bites régi szoftvereket támogassanak majd. Idővel így is megszűnik majd a 32 bites támogatás, addig viszont ez marad az átmeneti megoldás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.