Hirdetés

Végre bemutatják az AMD GPU-val kiegészülő Samsung processzort



|

Hivatalos dátumot kapott a Samsung és az AMD közös munkájából születő Exynos chip bemutatója.

Hirdetés

Már több mint két éve, 2019-ben jelentette be a Samsung és az AMD, hogy együttműködnek egy olyan mobilos processzoron, ami az Exynos termékcsaládba a piros csapat grafikus chipjét integrálja, de hiába vártuk türelmesen, legutóbb nyáron a leleplezését, arra még mindig nem került sor. A Samsung viszont végre megtörte a csendet és megtudtuk, hogy már két hetet sem kell várnunk, hogy megismerhessük a chipet.

Hirdetés

A lenti twitteres teaserből kiderül, hogy az új Exynos processzor, ami a jelenlegi generációs AMD videokártyák alapját is adó RDNA 2 architektúrát használja majd grafikus chipjében, január 11-én mutatkozik majd be.

Nagy kérdés persze, hogy milyen készülékben kap majd helyet a régóta várt processzor, értelemszerűen sokan számítanak rá, hogy az év elején a hányattatott sorsú S21 FE mellett a Samsung bejelenti a Galaxy S22-es modelleket is. Így megeshet, hogy a grafikai forradalmat ígérő megoldás a koreai gyártó következő csúcskészülékét hajtja majd meg,  de az sem elképzelhetetlen, hogy egy teljesen másik, csak később érkező eszközben találkozhatunk vele.

Az erősebb GPU kapcsán ne feledkezzünk meg arról sem, hogy tavasszal egy dedikált gamer telefonnal is hírbe hozták a Samsungot, valamint a hajtogatható készülékeiket reklámozták játékra alkalmas mobilként is. Hamarosan kiderül, melyik szcenárió valósulhat meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.