Hirdetés

Egy Twitter fiók frappáns görbe tükröt tartott Donald Trump elé



|

Sokan esnek egymásnak a napokban támadva vagy védve Donald Trump álláspontját arról, hogy valóban jogosak-e a Twitter vádjai az elnök irányában. Egy ismeretlen által indított fiók mindennél meggyőzőbb érvvel szolgált a Twitter mellett.

Hirdetés

A közösségi média megregulázásának terve ugyebár azért ködlött fel Donald Trump elnökből, mert először egy általa írt bejegyzést valótlan forrásként jelölt meg a Twitter, majd pár nappal később egy másik tweetet konkrétan el is távolított a mikroblog-szolgáltató azért, mert erőszakra buzdítónak találta. Azóta két vélemény csap össze, az egyik szerint teljesen jogos Trump felháborodása, a Twitter ok nélkül cenzúráz. A másik viszont azt mondja, eleve nem kellett volna eddig sem kivételezni az elnökkel a pozíciója miatt.

Hirdetés

Egy ismeretlen épp ezért úgy döntött, gyakorlatban végez el egy kísérletet, ami eldönti, vajon a Twitter hogy reagál akkor, ha Trump bejegyzései nem az elnöki fiókból érkeznek, hanem egy teljesen átlagos, noname csatorna teszi közzé őket. A SuspendThePres nevű csatorna semmi mást nem tett, mint Donald Trump összes frissen megjelenő tweetjét lemásolta és sajátjaként posztolta. Az eredményre nem kellett sokat várni.

A BizzareLazar nicket használó ötletgazda azt jelezte, hogy már kapásból az első tweetjét törölték (ez egyébként a hírhedt "ha elkezdtek fosztogatni, mi elkezdünk lőni" szövegű bejegyzés másolata volt), majd két további posztot megjelölt a Twitter vitathatóként. Aztán mindössze 3 nappal a fiók regisztrálását követően máris felfüggesztette azt a szolgáltató egy olyan üzenet mellett, amelyben jelezték, hogy a felhasználó túl sokszor sértette meg a Twitter felhasználási feltételeit.

Ehhez képest Trump fiókja továbbra is aktív, és ugyanazok a posztok nála még elérhetőek (igaz, ezek is figyelmeztetést kaptak). Épp ezért BizzareLazar úgy véli, az amerikai elnök teljesen alaptalanul támadja a Twittert, hiszen míg mást ugyanolyan viselkedésért 3 nap alatt felfüggesztenek, ő megússza egy törölt poszttal és pár megjelölttel. Pedig a szolgáltató az erőszak népszerűsítésére hivatkozott a másolt bejegyzések esetében - ez pedig azt jelenti, hogy maga Trump is erőszakra buzdít, és csak a pozíciója miatt úszta meg a törlést.

Azóta a SuspendThePres csatorna újra él, bár a kérdéses posztokat el kellett távolítani róla. A tulajdonos azóta is másolja Trump tweetjeit és kíváncsi arra, mikor tiltják le újra, sőt azt is elképzelhetőnek tartja, hogy teljesen törlik a fiókját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.