Hirdetés

Street View, az új Google őrület



|

A Google Mapsben már akár végig is sétálhatunk a 3D-s utcákon.

Hirdetés

Alig pár hete írtuk meg, hogy Google Maps oldalán már a hazai települések térképein is elérhető az utca- és házszámkereső. Ki gondolta volna, hogy ez a világ egyre nagyobb részét ismerő Google szolgáltatás még többet is kínál? Nos, a Google srófolt még egyet a térképén, és bevezette a Street View nézetet, igaz, egyelőre csak az USA nagyobb városaiban.

 

 

broadway_map.png

 

A Steet View megjelenítésre is alkalmas térképeken megjelenik egy kis sárga figura, amit egerünkkel a kívánt utcába vonszolhatunk. Itt rákattintva előbukkan egy nézőke ablak, amin keresztül a 3D-s játékokban megszokott módon végigsétálhatunk, foroghatunk, le- és felnézhetünk a kérdéses helyen. A nézet természetesen nem valós időben értendő, hiszen előre letárolt, földrajzi koordinátákkal megjelölt fényképfelvételeket használ a Google az utcák kirajzolásához. Persze, ezek a felvételek már helyben, azaz nem műholdról készültek. A Google Maps fényképező autói alapos munkát végeztek – és végeznek várhatóan a jövőben –, a nagyítható utcarészleteken szinte minden kis részlet (emberek, rendszámtáblák stb.) felismerhető a barangolás során.

 

 

broadway_3d.png

 

Ez utóbbi miatt már sokan támadják is a Google-t, miszerint magánéletüket sértik a később bárki által előhúzható felvételek. Minket egyelőre nem érint e probléma; mire Európa e távoli részébe is eljutnának a Google fényképező autói, bizonyára sikerül megoldást találni eme fontos jogi problémára is, ha máshogy nem, a képek (arcok, rendszámok) automatikus gépi kiretusálásával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.