A postás kétféleképpen csengethet a NAS-on



|

Egy vállalati levelezőszerver feladatait is elláthatjuk Synology NAS-sal, de abban is segíthet, ha csak összeszedettebben szeretnénk levelezésünket kezelni.

Hirdetés

Egy egyéni vállalkozás vagy akár egy klub részéről is felmerülhet az igény, hogy házon belül oldja meg a levelezést, és ehhez tökéletesen megfelelő eszköz lehet egy Synology okos NAS. Mások kifejezetten megkedvelték a modern felhőrendszereket és köszönik, jól elvannak például a Gmailel, de szeretnének több e-mail fiók forgalmát egy helyen kezelni. A Synology Mail Server komplett kiszolgáló funkcionalitást nyújt, míg a Mail Station a felhő alapú rendszerek kényelmét hozza el számunkra alapfokon, és képes összefogni több más kiszolgálókhoz tartozó fiókot.



Annak, hogy levelezőszerverként kifogástalanul működhessen a kiszolgáló, van néhány technikai feltétele. Az erőteljes, megbízható internet kapcsolat mellett a valóban stabil üzemhez szükség van fix, statikus IP címre is. A legtöbb otthoni internet kapcsolat dinamikus címet használ, mely időszakonként vagy felkapcsolódáskor változik, a fix címért pedig bizony pénzt kérnek. Emellett regisztrált domain névre is elő kell fizetnünk, hiszen más e-mail kiszolgálók a DNS (Domain Name Server) hálózaton keresztül meg kell, hogy találják e-mail cím alapján a mi szerverünket, hogy elküldhessék a nekünk szóló üzeneteket. A Mail Server beállítása némi hozzáértést azért igényel, sokat segíthet a Synology részletes, magyar nyelvű útmutatója.



Ha már üzemel a Mail Server, akkor bármilyen e-mail kliensből hozzáférhetünk a levelekhez, POP3 vagy IMAP protokollal. (A POP3-at általában az e-mailek kliensre való áttöltéséhez alkalmazzák, míg az IMAP hozzáférés esetén a cél az, hogy a levelek a szerveren is megmaradjanak, és így később más eszközről is el lehessen érni őket.) Ha szeretnénk bárhonnan hozzáférni a fiókjainkhoz, akkor igén jó szolgálatot tehet a Mail Station, mely a Gmail-hez hasonló, böngészőből használható. Nem csak a Mail Server fiókjai kezelhetők vele, hanem külső POP3 kiszolgálókról is letölthetjük és kezelhetjük vele leveleinket.



A MailPlus webes levelezőkliens beta változatban elérhető, használata 5 e-mail fiókig ingyenes, saját domainnel is. Az üzeneteket a Gmail-éhez hasonló felületen kezelhetjük, mappákba szervezhetjük őket és színes, könnyen felismerhető címkézéssel könnyíthetjük meg áttekintésüket. Segíthet a rendszerezésben az automatikus, kulcsszó és méret alapján paraméterezhető szűrő, mely kivételeket is kezel.

 

Az üzenetszerkesztőben gazdagon formázható a szöveg, dokumentumokat és képeket egyszerű áthúzással csatolhatunk, és használhatunk stílusos emotikonokat és matricákat is. Ha fel szeretnénk dolgozni egy üzenet tartalmát, akkor azt a Chrome böngészőhőz kifejlesztett Synology Web Clipper pluginnal könnyen átemelhetjük a Note Stationbe. Beállítható az üzenetküldés késleltetése is, 5, 15 vagy 30 másodperccel, így kifelejtett csatolmány esetén még visszaránthatjuk a levelet. A címtár kezeli a CSV és vCard formátumokat, ami megkönnyíti az átállást és új személyek felvételét. A Mailplus mobil alkalmazásként is elérhető iOS és Android platformokra.

 

Kiszolgáló oldalról tudásban, terhelhetőségben, rendelkezésre állásban is többet nyújt a MailPlus Server. A vállalati rendelkezésre állást nyújtó kiszolgálószoftver gépi tanulással dolgozó levélszemét szűrőt tartalmaz és rosszindulatú programok ellen a Google Safe Browsing rendszerét alkalmazza.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.