Privát felhő pilótavizsga nélkül



|

Elfelejthetjük az FTP-t, az okos NAS-ok sokkal kényelmesebb és hatékonyabb megoldást kínálnak.

Hirdetés

Sokan ma is e-mailben küldözgetik a munkaállományokat, másutt a már legalább húsz éve bevált FTP-vel töltik le és fel a dokumentumokat. A Dropbox és más hasonló felhő alapú szinkronizációs szolgáltatások óta tudjuk, hogy van ennek jobb módja is és most már otthon is könnyen beüzemelhetünk egy saját "ingyen" DropBox-ot.



A Synology NAS-okon a gyártó saját Cloud Station Server alkalmazásával hozhatunk létre saját fájlszinkronizációs szolgáltatást. Beüzemelése után a NAS-unk PC, Mac, iOS és Android alól is könnyen elérhetővé teszi a megosztott mappákat, amikben olyan természetességgel dolgozhatunk, mintha csak szimplán a saját gépünkön helyeztük volna el a munkaállományokat. A kliens- és mobil alkalmazások észrevétlenül, automatikusan frissítik a megosztott fájlokat, bármilyen eszközről módosították is azokat. A rendszer harminckét változatra visszamenően tárolja a számottevő változtatásokat, így egy téves módosítás nem okozhat semmilyen gondot, bármelyik verzió visszaállítható.



Lehetőség van szelektív szinkronizálásra, fájl formátum és méret és manuális kijelölés alapján is. Offline is dolgozhatunk, ilyenkor akkor kerül sor a változtatások fel- és letöltésére, mikor ismét csatlakozunk az eszközzel az internetre.



Hogy távolról, interneten hozzáférhető legyen a megosztás, a Cloud Station Server beüzemelése előtt regisztrálnunk kell egy Synology fiókot, amihez egyedül egy működő e-mail címet és egy választott jelszót kell megadnunk. Ezután a NAS Vezérlőpultjában a QuickConnect lapon az imént létrehozott fiókkal belépve csak választanunk kell egy nyilvános azonosítót (QuickCOnnect ID), engedélyezni a szolgáltatást és onnantól a NAS kezelőfelülete a http://QuickConnect.to/azonosítónk címen elérhető. Ugyanezt a címet illetve azonosítót használhatjuk a Synology DS alkalmazásokban és kliensekben, így a Cloud Station kliensprogramban is.



Nem csak a megosztott javak automatikus mentéséről gondoskodhatunk, hanem fel is gyorsíthatjuk a helyi hozzáférést, ha beállítjuk a ShareSync szolgáltatást, mellyel egy másik Synology NAS-on is szinkronban tarthatjuk az adatokat. A Cloud Station emellett számos vállalati környezetben hasznos lehetőséget biztosít, például csoportengedélyeket, sávszélesség szabályozást, ACL támogatást, titkosítást és kétlépcsős azonosítást.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.