Hirdetés

1500 darab Windows 3.1 shareware a böngészőben



|

Újabb egyedülálló kollekcióval bővült az Internet Archive kínálata.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt már beszámoltunk az Internet Archive klasszikus vírusokat bemutató gyűjteményéről, azonban a digitális emlékek megőrzésére szakosodott non-profit ezzel nem lőtte el az összes puskaporát. Ma elérhetővé vált a szolgáltatás Windows 3.1-es shareware szoftvergyűjteménye, így az érdeklődők emuláció segítségével nagyjából 1500 klasszikus alkalmazást futtathatnak a böngészőjükben.

Hirdetés


Az óriási kínálat nagyját a játékok képezik, ezernél is több cím található a kollekcióban. A második legnagyobb csoportot közel 300 címmel a produktivitási eszközök képezik, a maradék szoftverek a legkülönfélébb kategóriákba esnek. Természetesen az alap Windows 3.1-es telepítés is kipróbálhatják a nosztalgiázók, a rendszerközeli szoftverrel szállított összes gyári alkalmazás elérhető.


A gyűjteményre kíváncsiak számára talán a The Windows 3.x Showcase jelenti a legjobb kiindulópontot, a gyűjtemény tematikus nyitóoldala itt található.


(Forrás: PC World, Internet Archive | Nyitókép: Per-Olof Forsberg)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.