Hirdetés

2013 királya az Android



|

A Kantar szerint minden régióban tarolt a Google mobil rendszere.

Hirdetés

A Kantar Worldpanel ComTech elemzése szerint világszerte remekelt 2013-ban a Google mobil operációs rendszere, az Android. A statisztikák szerint 12 fontos régióban sikerült növelni a robotos platform piaci részesedését, így az utolsó három hónapban többek között Amerikában, Európában, Latin-Amerikában, Kínában és Japánban is. 

Hirdetés

A szakértők számadatai alapján Európában az Android jelen pillanatban 68,6 százalékot hasít ki a piacból. Második helyre csúszott vissza minden értelemben az iOS, amely úgy tűnik, 2013-ban teljesen elvesztette a lendületét, legalábbis ami a mennyiségi harcot illeti. Amerikában most 43,9 százalékon áll az Apple, Nagy-Britanniában 29,9 százalékon, míg Kínában 19-en. Az európai összesített részesedésük egy év alatt 23,7 százalékról 18,5-re csökkent. 

Jól szerepelt még a Microsoft megoldása is a 2013-as évet tekintve. Európában a platform 5,6 százalékról 10,3-ra küzdötte fel magát. Rossz hír a redmondiaknak, hogy míg Amerikában nem igazán szeretik a Windows Phone-t, addig a rendszer részesedése Latin-Amerikában egyenesen csökkent. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.