Hirdetés

28,5 milliárd dollárt költöttünk az App Store-ban



|

Az Apple alkalmazásboltja 2,2 milliós kínálattal rendelkezik - 2016 rekordárbevételt hozott.

Hirdetés

Az Apple ismét egy rekordról tudott hírt adni akkor, amikor beszámolt az App Store 2016-os árbevételéről - jól jártak azok, akik 2016-ban iOS rendszerre fejlesztettek. 

Hirdetés

Az Apple alkalmazásboltjában állítólag csak az idei év első napján 240 millió dollárt költöttek el az emberek - ez volt a legnagyobb napi forgalom az App Store történetében. 

2016-ra sem panaszkodhat azonban az Apple és az iOS-es fejlesztők, ugyanis az árbevétel összege 28,5 milliárd dollár volt. Ebből 30 százalékot vesz le magának az almás cég, a többi a fejlesztőkhöz került. 

Az App Store jelenleg 2,2 millió appot kínál, az elmúlt években pedig folyamatosan növekedett az árbevétele. Január 1-én a legtöbbet letöltött app a Super Mario Run volt, ami a Pokémon GO-t váltotta a toplista élén. 

A rekordszámok ellenére az App Store árbevétele csak a töredékét adta az Apple teljes eladásainak, amelyek az üzleti év során 215,64 milliárd dollárt tettek ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.