Hirdetés

4000 app fertőzött az Apple alkalmazásboltjában



|

Úgy tűnik, hogy nagyobb a baj, mint elsőre hinni lehetett.

Hirdetés

Az Apple úgy döntött, hogy az Xcode-dal való visszaélések kiküszöbölése érdekében Kínában könnyebben letölthetővé teszi a programot. 

Hirdetés

Az XcodeGhost kártevő eleve azért terjedhetett el az Apple App Store-ban, mert Kínában a fejlesztők nem hivatalos forrástól töltötték le, a lassabb sebességek miatt.

Az Apple most Kínán belüli letöltésekkel akarja felgyorsítani a folyamatokat, és meggyőzni mindenkit, hogy ragaszkodjon a hivatalos forráshoz. 

Az Xcode módosított verzióival úgy verték át a támadók a fejlesztőket, hogy a kártevőkről senki sem tudott. A támadók mégis bármilyen adatot ellophattak a felhasználókról. 

A Palo Alto Networks már korábban is arra tippelt, hogy több app érintett, mint azt eddig gondolták, de a FireEye konkrét számot is mondott. A biztonsági cég szerint 4000 appot fertőztek meg az App Store-ban a kártevővel. 

A mai napig nem egyértelmű, hogyan csúszhatott át a malware az Apple jóváhagyási rendszerén, amely egyébként olyan szigorú, hogy a fejlesztők gyakran egy hétig várnak, mire frissülnek az appjaik. 

Korábbi visszajelzések szerint az Apple azokat a felhasználókat is értesíti a történektről, akiknél még telepítve van valamelyik fertőzött app. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.