Hirdetés

900 millió androidos készülék van veszélyben



|

Rengeteg Qualcomm-alapú készülék lehet a Quadrooter nevű malware áldozata.

Hirdetés

Négy új sérülékenységet fedeztek fel azokban az androidos okostelefonokban és táblagépekben, amelyek Qualcomm lapkával kerültek a piacra - egy támadó könnyen hozzájuthat bármihez ezekről. 

Hirdetés

A Quadrooter résegyüttes több mint 900 millió androidos készüléket érint a Check Point szakértői szerint. 

A támadónak mindössze annyi a dolga, hogy rávegye a felhasználót egy app telepítésére - annak semmilyen engedélyre nincs már szüksége. Ezután a támadó roothozzáférést szerez, vagyis teljesen hozzáfér minden adathoz és hardverhez, a kamerához és mikrofonhoz is. 

A top készülékek is érintettek, így a Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge, de a Google Nexus 5X, Nexus 6P és Nexus 6 készülékei is. Ami azt illeti, a nagyon biztonságosnak hirdetett BlackBerry DTEK50 sem kivétel. 

A Google megerősítette, hogy szeptemberig nem lehet számítani a javításra. Addig is van egy app, ami ellenőrzi, hogy sérülékeny-e a konkrét eszköz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.