Hirdetés

A kiterjesztett valóságban navigálna az Apple



|

Új térképrendszert szabadalmaztatott az Apple - a kiterjesztett valóságban navigálhatunk a jövőben.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy az Apple-t is érdekli az AR és a VR, illetve, hogy Tim Cook igazából a kiterjesztett valóságban látja a jövőt. Mindezt néhány szabadalmi bejegyzéssel is alátámasztotta már a cég, most pedig itt az eddigi legérdekesebb. 

Hirdetés

Az Apple egy kiterjesztett valóságra építő térképrendszert szabadalmaztatott. A leírás szerint navigációs célokra vetik majd be az AR-t, vagyis az okostelefon kamerájának az élő képén jelenítik meg a POI-kat, itt lehet majd keresni a weben és megtekinteni a kijelölt útvonalat. 

A rendszer minden eszközadatot figyelembe vesz, és azok alapján jeleníti meg az információkat. 

Természetesen nem csak felülnézeti navigáció lenne, hanem a látott videó képén is megtekinthetőek lennének az iránymutatások és a jelzések, címek. 

Mindezt akár egyetlen csomagba is belesűrítheti az Apple. Mivel a robotautós projektet a hírek szerint leépítették, ezért logikus, hogy az autóiparban is bevetnék ezt a fajta új navigációt, amely igazi újdonság lenne, a terjedését pedig nagyban segítené, hogy az új járműveken egyre több a kamera. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.