Hirdetés

A PC-dből csinálna digitális asszisztenst a Microsoft



|

A Home Hub az okosotthon központjává varázsolja a Windows 10-et

Hirdetés

Az Amazon Echo és a Google Home után sokaknak talán meglepő lehetett, hogy a Microsoft egyáltalán nem jelentett be hasonló smart speaker eszközt. A háttérben persze már javában dolgoztak egy mindenki számára megfelelő megoldáson a redmondiak, ami a Windows Central forrásai szerint egészen pontosan a Windows 10 egyik új funkciója lesz.

Hirdetés

A Home Hub gyakorlatilag a otthoni PC-ből csinálna egy megosztott digitális asszisztenst, aminek nagy előnye lehet a konkurenciával szemben, hogy nem csupán egyetlen személy használhatja. A család minden tagja menedzselheti saját, illetve közös naptárját, bevásárlólistáját és tevékenységeit, amit természetesen meg is oszthatnak egymással. A szolgáltatás lelke Cortana lesz, a hangvezérlésen és a csatlakoztatott eszközök kezelésén felül pedig megfelelő gépeknél akár az is beállítható, hogy automatikusan felébredjenek, amikor valaki belép a szobába.

A Home Hub fenti funkciói persze még egyáltalán nincsenek kőbe vésve, sok minden változhat a megjelenésig. A tervek szerint valamikor jövőre, a Redstone 2, 3 és 4 kódnevű frissítésekkel kapjuk meg a Windows 10 legújabb elemét. A Microsoft állítólag már több PC gyártót, köztük a HP-t és a Lenovo-t is megkörnyékezett, így 2017 végén speciálisan a HomeHub használatához optimalizált gépeket vásárolhatnak majd az érdeklődők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.