Hirdetés

Aggasztja a nagyvállalatokat a Windows 7 kumulatív frissítése



|

Egyesek konkrétan Windows 10-es összeesküvésre gyanakszanak.

Hirdetés

A Windows 7 beépített frissítőszolgáltatása mára végleg összeomlott a rengeteg patch súlya alatt. Az operációs rendszer SP1-es változatának friss telepítése után akár napokat is igénybe vehet, mire a Windows Update képes összeállítani a rendszerhez letöltendő frissítések listáját. A probléma megoldása érdekében most októbertől a Microsoft végleg át fog állni a Windows 10-ben is használt kumulatív frissítési modellre, azaz a korábban egyéni frissítésként kiadott patchek csak nagyméretű javítások részeiként válnak majd elérhetővé.


Hirdetés


Ez alapvetően üdvözlendő lépés, azonban van egy jelentős hátránya: ha egyetlen specifikus javítás hibákat okoz, akkor nem lehet eltávolítani azt az egyetlen hibás javítást. A frissítési módszer változása erősen aggasztja az akár több ezer számítógépet is menedzselő nagyvállalatokat, hiszen a patchek terjesztése előtt nem tudják majd egyenként ellenőrizni a foltozások megfelelő működését, az egyedi fejlesztésű szoftvereikkel való kompatibilitásukat, baj esetén pedig nagy biztonsági kockázatot jelent a kumulatív frissítések eltávolítása.



Érdekes, hogy a nagyvállalatok számára javítások tesztelését és terjesztését végző Shavlik egyik termékmenedzsere szerint a kumulatív frissítések kiadása mögött üzleti érdek állhat. Chris Goettl szerint rengeteg gigaméretű vállalat pont a kumulatív frissítési rendszer miatt nem váltott át a Windows 10-re, a mostani lépéssel a Microsoft megszünteti a régi OS számukra kritikus fontosságú előnyét. A Windows 7 melletti pro érv elpárolgásával máris meggyőzőbbek lehetnek a Windows 10 általános biztonsági újításai.


A Microsoft frissítési procedúráiban szakértőnek mondható Susan Bradley szerint ha van is efféle hátsó szándéka a cégnek, akkor az visszafelé sülhet el. A nagyvállalat döntéshozók részéről tapasztalt reakciók alapján a gigacégek nem a Windows 10-re való gyors átállással reagálhatnak a frissítési rendszer megváltozására, hanem a Windows 7 javításainak házon belüli tesztelési módszerén változtathatnak, ez viszont erőforrásokat vonhat el az "önkéntes" Windows 10-re való átállási projektjeiktől.


(Forrás: PC World  | Nyitókép: Christiaan Colen)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.