Hirdetés

Altruista üzemmódot kapott az uTorrent



|

A funkciót bekapcsolva 2:1 marad a felhasználók aránya.

Hirdetés

Enyhén szólva is szokatlan fejlesztés került a BitTorrent 7.9.9 és uTorrent 3.4.9 torrentkliensekbe. A beállítópanel BitTorrent szekciójában igény esetén opcionálisan bekapcsolható "Altruista üzemmód" célja, hogy kikényszerítse a felhasználóknál a minimum 2:1-es arányt. Egész pontosan úgy működik, hogy a torrent betöltése után a kliens letölt két kezdeti szeletet, majd egészen addig nem hajlandó újabbakat letölteni, amíg nem volt képes 2:1 arányban seedelni. A torrentkliens ügyel arra, hogy folyamatosan meglegyen a 2:1 arány, így lassítja, vagy akár le is állítja a torrentben lévő adatok letöltését.


Hirdetés


A furcsa opció bekapcsolása után a többségénél drámaian lelassulnak a letöltések, sőt: egyáltalán nem biztos, hogy sikerülhet azokat befejezni, vagy legalábbis altruista üzemmódban nem. A funkció két esetben lehet hasznos: egyrészt a rengeteg letöltőt és kevés megosztót tartalmazó új torrenteknél rövidebb idő alatt válhatna gyorsan letölthetővé az adott tartalom, másrészt pedig az éppen letöltött fájlok iránt annyira nem érdeklődők gyorsíthatnák vele a nem altruista üzemmódú felhasználók letöltéseit.



(Forrás: BitTorrent, TorrentFreak | Nyitókép: chrisjtse)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.