Hirdetés

Asztali szoftvert futtathat mobilon a Windows 10



|

A Windows 10 x86-os emulációval újíthat a 64 bites ARM processzorral rendelkező eszközökön.

Hirdetés

A windowsos okostelefonok egyik kedvező funkciója a Continuum - a HP Elite x3 például asztali PC-hez hasonló módban is használható egy billentyűzet, egy egér és egy monitor segítségével. 

Hirdetés

A problémát az jelenti a gyakorlatban, hogy az x86-os processzorokra írt windowsos programokat nem lehet ilyen formában futtatni - vagyis a windowsos szoftverek döntő többségéről le kell mondani. 

A Microsoft úgy oldaná meg ezt a helyzetet, hogy a 64 bites ARM processzorokkal rendelkező eszközökön lehetővé tenné a Windows 10-ben az x86-os emulációt. Vagyis egy ARM CPU-val szerelt okostelefonon is lehetne futtatni az olyan asztali szoftvereket, mint például a Photoshop - akkor is, ha a fejlesztőnek ez eredetileg nem célja. 

A hírek szerint az x86-os emuláció a Windows 10 Redstone 3-as frissítésével, 2017 őszén érkezik meg. A Cobalt kódnevű funkció idővel leváltja majd az olyan megoldásokat, mint az Elite x3-nál látott virtuális asztal. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a meglévő eszközök támogatják-e majd az x86-os emulációt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.