Hirdetés

Az IBM Watson okosabb volt, mint az orvosok



|

A mesterséges intelligencia megmentett egy nőt a leukémiától.

Hirdetés

Az idei évben elég sokat hallunk a mesterséges intelligenciáról, és a jövőben várhatóan még nagyobb szerepet kap. Az IBM Watson is egyre több dologra képes. 

Hirdetés

Ezúttal életet mentett az AI. A Tokiói Egyetem orvosai arról adtak hírt, hogy a mesterséges intelligencia a leukémia egy ritka formáját diagnosztizálta egy 60 éves nőnél - amit az orvosok hónapokkal ezelőtt nem ismertek fel. 

A gépnek mindössze 10 percbe telt összevetni a beteg adatait az adatbázissal, ami 20 millió rákos esetet tartalmazott - így megtalálta a pontos diagnózist, majd megkezdhették a megfelelő kezelést. 

A Watson ugyan azonosított egy másik ritka leukémiát is egy másik betegnél, de sajnos igen hosszú időbe telik majd, mire a kórházaknak rendszeresen tanácsot adhatnak a mesterséges intelligenciára építő rendszerek. További gond, hogy megfelelően nagy adatbázisok nélkül túl sok hasznuk sem lesz. 

A technológia kiemelt szerephez juthat az egészségügyben, elvégre az emberi orvosoknak nem kell majd hosszú időt tölteniük azzal, hogy azonosítsanak egy-egy nehezebben felismerhető betegséget, esetleg máshova átirányítaniuk a beteget. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.