Hirdetés

Befejezi az XP és a Vista támogatását a Firefox



|

Ettől függetlenül jó ideig használható lesz a rendszereken a böngésző.

Hirdetés

A Mozilla Firefox néhány hónapon belül többé-kevésbé elbúcsúzik a Windows XP és Windows Vista rendszerektől. Az előbbi kiterjesztett terméktámogatását 2014 áprilisában szüntette meg a Microsoft, míg a Vista 2017 áprilisában vonul majd véglegesen nyugdíjba.


Hirdetés


A tervek szerint a két operációs rendszer támogatása a 2017 márciusában megjelenő Firefox 53-mal szűnik meg, ennek a verziónak a telepítőkészlete már nem engedi majd a Firefox telepítését a kérdéses platformokon. Technikailag egy darabig működőképes maradhat XP-n és Vistán a böngésző, azonban nem sokáig, szoftveres függőségeknek köszönhetően egy idő után már nem fog elindulni rajtuk a Firefox.



Jó hír viszont, hogy a Windows XP-t és Vistát még támogató Firefox 52 hosszú támogatási idejű változat lesz (ESR, Extended Support Release), ez a főverzió egészen 2018 közepéig kap majd biztonsági frissítéseket.


(Forrás: Ghacks | Nyitókép: Bas Leenders)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.