Hirdetés

Beverték az utolsó szöget a PlayStation 3 koporsójába



|

A Sony végsőkig kitartó játékszériája is elbúcsúzott az előző generációs konzoltól.

Hirdetés

Egy 2005-ös rendezvényen tíz éves támogatást ígért a PlayStation 3-hoz a Sony, amit nagyjából sikerült is betartaniuk. Most azonban nagyon úgy néz ki, hogy az új generációra még nem váltó felhasználók véglegesen búcsút mondhatnak a friss tartalmaknak, s egy-két kósza kivételt leszámítva nem érkezik már több játék a konzolra. A third-party fejlesztők még tavaly kezdtek elmaradozni, most pedig az utolsó, házon belüli mohikán is feladta a harcot.

Hirdetés

A japánok természetesen nem mondták ki hivatalosan, hogy nem készítenek több játékot PlayStation 3-ra, viszont bejelentették, hogy az MLB The Show 17 kizárólag PS4-re jelenik meg 2017. március 28-án. A SIE San Diego Studio által jegyzett baseball program 2007 óta minden évben tiszteletét tette a platformon, s a tavalyi epizód volt az utolsóként kiadott saját fejlesztésű játékuk is rá.

A PlayStation 3 tulajdonosoknak tehát -ha eddig még nem tették- érdemes felkészülni a legrosszabbra, pláne hogy már a Destiny legutolsó kiegészítőjéről is kénytelenek voltak lemondani. Apró vigaszt jelenthet, hogy a PS+ szolgáltatás minden bizonnyal egy jó darabig még elérhető lesz a tizedik születésnapját novemberben ünneplő konzolon, s talán pár nagyobb nevet is kiszór majd búcsúzóul a Sony.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.