Hirdetés

Búcsúznak a Skype-tól a windowsos okostelefonok



|

A mobilos Windowst használó készülékek nagyjából 85 százalékától vonja meg a Skype-támogatást a Microsoft.

Hirdetés

E hónapra a Microsoft már a windowsos okostelefonok 85 százalékától vonta meg a Skype-támogatást. Ez azt jelenti, hogy a Windows Phone 8-at és Windows Phone 8.1-et futtató eszközök, valamint egyes Windows 10 Mobile-ra építő készülékek már nem tudják letölteni az appot. 

Hirdetés

Aki rendelkezik is vele, néhány hétnél tovább már nem tudja használni, a jövő évtől ugyanis nem működik a Skype app ezeken az eszközökön. 

A Microsoft a Skype-támogatást mindezen felül a Windows RT-től, az Android 4.0.2-től és az annál régebbi robotos rendszerektől is megvonta. 

Ami a Windows 10 Mobile-t illeti, a Skype app kizárólag az évfordulós frissítéssel, vagyis a 1607-es verzióval kompatibilis. 

Az összes aktív windowsos okostelefon 13,7 százalékán fut Windows 10 Mobile, azonban ezen belül 9,5 százalék a 1511-es verziót használja, ami szintén nem támogatja a Skype-ot. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a kisebb gyártók készülékein a verziótól függetlenül sem működik majd a szolgáltatás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.