Hirdetés

Csúszik egy hetet a Firefox 50 kiadása



|

Cserébe viszont jelentősen felgyorsul a böngésző elindulása.

Hirdetés

A Ghacks szemfüles írója kiszúrta, hogy a Mozilla elcsúsztatta egy héttel a Firefox 50 kiadását, így az várhatóan 2016. november 15-én fog elérhetővé válni. A halasztás oka, hogy súlyos teljesítménybeli problémákat okozó műszaki megoldásokat fedeztek fel az alkalmazás beépülőket inicializáló moduljában, amely lelassítja böngésző elindulását. Elkészült a gondokat megoldó patch, és szeretnék minél előbb eljuttatni a felhasználókhoz, így Firefox 50-ba való beintegrálása mellett döntöttek az illetékesek, még ha emiatt csúszik is egy kicsit a kiadása.


Hirdetés


Az indulási tempó növekedésének mértéke nagyban függ a telepített beépülők számától: minél több bővítményt használ valaki, annál szembetűnőbb lesz a gyorsulás. A Mozilla saját tesztjei alapján a beépülőket egyáltalán nem használók olyan 35 százalékos gyorsulásra számíthatnak, míg a Test Pilot, Activity Stream és Tab Center triót felvonultató mérés során 65 százalékkal (3,8-ról 1,3 másodpercre) csökkent az indulási idő.


(Forrás: Bugzilla, Mozilla Wiki | Nyitókép: Gordon Wrigley)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.