Hirdetés

Dübörög a Spotify



|

100 millió felhasználónál tart a streamingszolgáltatás - 30 millió ember fizet érte.

Hirdetés

A Spotify büszkén árulta el, hogy immáron 100 millió előfizetővel rendelkezik. Ez 33 százalékos előrelépés a legutóbbi jelentéshez mérten, amely még 75 millióról szólt. 

Hirdetés

Az Apple Music által gyakorolt nyomás ellenére a Spotify tovább tudott nőni. Ráadásul már 30 millió fizetős ügyfele van, akik havi 9,99 dollárt adnak a prémium szolgáltatásért. 

A felhasználók többsége az ingyenes csomagra nevezett be, amelyeket a Spotify reklámokkal támogat. 

Az Apple Music áprilisban 13 millió felhasználóval rendelkezett - az Apple szolgáltatása viszont nem rendelkezik ingyenes csomaggal. Ott ehelyett 3 hónap próbaidő van a havi 9,99 dollár előtt. 

A Spotify a hozzá befolyt pénz 80 százalékát jogdíjként fizeti ki a zenészeknek, kiadóknak és producereknek, ezért 2006 óta nem tudott nyereséget elérni. Tavaly 209 millió dolláros működési vesztesége volt, azelőtt 186,8 millió dollár volt a mínusz. 

Ha a Spotify dolga nem lenne elég nehéz, az Amazon hamarosan komoly riválissal áll elő. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.