Hirdetés

Elképesztő a Google új képtömörítője



|

75 százalékkal kisebb sávszélesség is elég azoknak a fotóknak, amelyeket a RAISR technológia tömörített.

Hirdetés

A Google új képtömörítési technológiája a RAISR névre hallgat (Rapid and Accurate Super Image Resolution). Ennek hála komoly adatforgalmat lehet megspórolni úgy, hogy közben látszólag nem mondunk le a minőségről. 

Hirdetés

Akár 75 százalékkal kisebb sávszélesség is elég azoknak a fotóknak, amelyeket a RAISR tömörített. A technológia elemzi a gyenge és a kiváló minőségű verziókat ugyanabból a képből, majd eldönti, hogy mely részletek miatt néz ki jobban a kiváló minőségű - ezeket az eltéréseket utána szimulálja a kisebb változaton. 

Gyakorlatilag gépi tanulás útján hoz létre egy olyan szűrőt, amely minket becsapva hiteti el, hogy a gyengébb minőségű kép valójában ugyanolyan, mint az eredeti. Pedig csak a képpontok negyedét használja fel. 

Sajnos a technológia egyelőre csak a Google+-on működik, ott hetente több mint egymilliárd képet skáláz fel. A következő hónapokban további Google-termékek is áttérnek a technológiára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.