Hirdetés

Érdemes frissíteniük a VeraCryptet használóknak



|

Összesen 26 sérülékenységet javítottak az 1.19-es kiadásban.

Hirdetés

A nyílt forráskódú TrueCrypt titkosítóprogram fejlesztésének váratlan befejezése után több személy és csoport is úgy döntött, hogy a kódbázisát alapul véve tovább egyengetik az alkalmazás útját. Az összes kezdeményezés közül a VeraCrypt nevezhető a legkomolyabbnak, az internet népének konszenzusa alapján ez vált a TrueCrypt "valódi" utódjává.


Hirdetés


A VeraCrypt projekt 2014-es elindulása óta a fejlesztőcsapat aktívan dolgozik a szoftveren, számos kisebb-nagyobb funkcionális újítást mellett természetesen az ismert sebezhetőségeket is folyamatosan javították. Idén augusztusban bejelentették, hogy az Open Source Technology Improvement Fund anyagi támogatásával a QuarksLab nevű cég teljeskörű biztonsági auditot végez majd a VeraCrypten. Ennek két célja volt: egyrészt a TrueCrypt auditálása során feltárt sebezhetőségekre készített patchek minőségének ellenőrzése, másrészt pedig az időközben a szoftverbe került új kódok átvizsgálása.



Mostanra befejeződött az audit, és bizony jó néhány sebezhetőségre fény derült. A frissen kiadott VeraCrypt 1.19 az előző verzióhoz képest 26 sérülékenységtől szabadult meg, ezekből nyolcat kritikus, míg hármat közepes súlyosságúnak ítéltek a kutatók. A maradék vagy alacsony biztonsági kockázatot jelentett, vagy konkrét adatok kompromittálása nélküli információszivárgásra adott lehetőséget.


A VeraCrypt fejlesztői csapata első körben csak az aránylag gyorsan befoltozható sérülékenységekkel foglalkozott, az audit során feltárt néhány további probléma javításához időre van szükségük. Innen tölthető le a titkosítóprogram aktuális kiadása.


(Forrás: Ghacks | Nyitókép: Alper Çuğun)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.