Hirdetés

Ezt tudja rólad az Apple iMessage



|

Bár az üzenetek tartalmát nem olvassa az Apple, az Üzenetek appja mégsem olyan privát, mint sokan gondolták.

Hirdetés

A Google Allo üzenetküldőjét a legtöbben az iMessage-hez hasonlították, és rendre az utóbbit hozták ki győztesnek. Sokan az adatvédelme és a biztonsága miatt szeretik annyira az Apple üzenetküldőjét, amelyről azonban most kiderült, hogy mégsem annyira privát, mint gondoltuk

Hirdetés

Az Apple ugyan nem olvassa az elküldött és fogadott üzenetek tartalmát, azonban ha valaki az Üzenetek appon keresztül megpróbálja felvenni a kapcsolatot bárkivel, akkor az app megpingeli az Apple szervereit annak érdekében, hogy megtudja, van-e iMessage-fiókja az illetőnek. 

Az Apple ennek köszönhetően tudja, hogy mikor próbáltuk meg valakivel felvenni a kapcsolatot, és még a kérést továbbító IP-címet is rögzíti a rendszer. 

Bár az Apple törli ezeket az információkat, előtte 30 napig tárolja azokat. A hatóságok így bírósági határozattal kérhetik az Apple-t, hogy adja át az adatokat. Gyakorlatilag bármilyen nevet megszerezhetnek, ami egy készüléken fel lett véve a névjegyzékbe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.