Hirdetés

Fagy a Windows 10-frissítés? Így mentheted a gépedet



|

A Windows 10 frissítési csomagja sok újdonságot hoz, de nem mindenkinek - néhány peches felhasználónál fagyást okoz a csomag. Így menekülhetsz meg az újratelepítéstől.

Hirdetés

A Microsoft már dolgozik a javításon, mert sok felhasználónál jelentkezett a gond, ami miatt az óriási frissítési csomag nem új szolgáltatásokat, hanem fagyást és gondot hoz. Az Anniversary Update augusztus másodikán jelent meg és azóta szépen, folyamatosan érkezik minden felhasználóhoz, akinek Win10 fut gépén. A gond már négy nappal a megjelenés után sok felhasználónál jelentkezett: a Redditen 600 bejegyzésnél tartott a folyam.


Hirdetés


Ki érintett?

Azoknak van okuk aggódni a frissítés miatt, akiknek az operációs rendszerük SSD-ről fut, azonban a kis tárhely miatt az alkalmazások már nem fértek el itt, ezért ezek egy másodlagos tárolóról futnak. Sajnos időközben ez a teória is megbukott, bár a kéttárolós konfigurációknál gyakrabban jelentkezik ez a gond, egytárolós PC-knél is felütötte a fejét a fagyás, sőt, olyan is akadt, hogy normál indításnál már a bejelentkező képig sem jutott el a frissített Windows 10. Fontos adalék, hogy a gond nem jelentkezik, ha csökkentett módban indítjuk gépünket.



Hogyan mentsd rendszered?

Sajnos javítás még nem érkezett, de a Microsoft fejlesztői már vizsgálják, miért is jelent meg ez a gond. Addig sem kell azért format c:-hez folyamodnunk és újratelepítenünk a rendszert. A megoldás, hogy visszalépünk egy korábbi Windows 10 verzióra. Ehhez a belépési képernyőnél a SHIFT-et lenyomva válasszuk az újraindítás menüpontot. A menüben a Hibaelhárítás, majd Speciális lehetőségek alatt az Előző Build visszaállítása opciót válasszuk. Érdemes ezt a folyamot is átfutni további tanácsokért és hírekért a javítást illetően.



Amikor pedig visszaálltunk a stabil, 10586.545 vagy 494 változatra, érdemes letiltani a frissítést, amíg a javítás nem készül el. Ehhez a Gépház / Frissítés és biztonság / Windows Update lapon válasszuk a Frissítések elhalasztását. Ez a biztonsági hibajavításokat nem érinti, a security update-ek továbbra is megérkeznek gépünkre a többit pedig manuálisan is telepíthetjük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.