Hirdetés

FLAC-támogatással jön a következő Chrome és Firefox



|

Szinte egyidőben debütál majd a kodek a böngészőkben.

Hirdetés

Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés az audiofileknek. Most már teljesen biztos, hogy a Google Chrome és Mozilla Firefox böngészők még januárban elérhetővé váló következő kiadásaival lejátszhatóak lesznek a FLAC hangfájlok. A kérdéses kodekkel audio CD (vagy akár magasabb) minőségben tárolhatóak a zenék, hiszen a mindig népszerű MP3-mal ellentétben veszteségmentes tömörítési eljárást használ.


Hirdetés


Ennek természetesen hátulütője is van, a zenefájlok messze nagyobb méretűek lesznek a szokásosnál, azonban a többé-kevésbé gyorsnak tekinthető internetkapcsolatok, továbbá az olcsón nagy kapacitást kínáló merevlemezek és microSD memóriakártyák világában ez egyre kevésbé jelent problémát. A FLAC támogatása lehetővé teszi majd a zenestreamelők szolgáltatások számára is a kiváló minőségű zenék egyszerű kiszolgálását, bár a belátható jövőben részben gazdasági okokból nem tartjuk valószínűnek, hogy kapva kapnának a lehetőségen.


A tervek szerint a Mozilla Firefox 51 január 23-án, míg a Google Chrome 56 január 31-én válik elérhetővé.


(Forrás: Bleeping Computer | Nyitókép: Greg)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.