Hirdetés

Frissült a linuxos Skype



|

A Skype-hívásokat pedig már Chromebookon is lehet bonyolítani.

Hirdetés

A Microsoft 2014 óta először, de most frissítette a Skype-kliensét Linuxra. Az új Skype for Linux Alpha felújított kezelőfelülettel rendelkezik. 

Hirdetés

Egyelőre nincs benne minden funkció, amire az üzenetküldő Windowson, Macen, iOS-en és Androidon képes, de ugyanazt az architektúrát alkalmazza. Ezen felül ugyanazt a WebRTC protokollt használja a hang- és videohívásokhoz, mint a Skype for Web. Ez talán abban is segít, hogy hamarabb érkezzen a következő linuxos frissítés. 

A Skype for Web is frissült, amelynek hála a hanghívásokat már Chromebookon is lehet bonyolítani. Korábban Chrome OS alól csak a szöveges üzeneteket lehetett használni. 

A böngészős Skype-hívások április óta érhetőek el, azonban eleinte csak Windows és Edge böngésző alól működtek. Most Chrome OS alól és linuxos Chrome böngészőből is használhatóak. 

A Skype for Linux DEB és RPM formátumokban is elérhető, vagyis többek között a Debian és az Ubuntu mellett Linux Mintre és Fedorára is telepíthető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.