Hirdetés

Gondot okozhat a Windows 10 januári javítócsomagja



|

Megérkeztek a Microsoft és az Adobe idei első foltozásai.

Hirdetés

Magyar idő szerint tegnap este elérhetővé váltak a Microsoft és az Adobe szokásos havi biztonsági frissítései. A redmondiak részéről meglepően csendesre sikeredett januári patch kedd, ugyanis csak négy darab javítócsomagot adtak ki, amelyből kettő kritikus, a másik kettő pedig fontos besorolást kapott. Ehhez tegyük hozzá, hogy az egyik kritikus javítás nem is Microsoft termékeket javít, hanem az Adobe Flash Player azon kiadását tartalmazza, amelyet a Windows 8 / 10 gyári böngészői használnak. A vállalat a Windows, az Office, továbbá az Edge szoftvereiben javított különféle sérülékenységeket.


Hirdetés


A legnagyobb érdekességet az jelenti a Microsoft frissítései kapcsán, hogy a Windows 10-hez kiadott kumulatív javítás telepítése után problémák léphetnek fel, amennyiben a felhasználó többmonitoros módban próbál 3D-s alkalmazásokat (például játékokat) futtatni. Ezt feltehetően valamikor egy másik javítással orvosolja majd a Microsoft, a tájékoztatás szerint a problémába belefutók jelenleg nem tudnak mit tenni azon túl, hogy átmenetileg visszaállnak az alkalmazások egy monitoron való megjeleníttetésére. A javítás telepítése után a rendszer buildszáma 14393.576-ról 14393.693-ra emelkedik.



Az Adobe persze kitett magáért, összesen 42 sérülékenységet foltozott a Flash - Acrobat - Reader trióban. A többség számára legfontosabbnak tekinthető Flash pluginben 13 sebezhetőséget sikerült megszüntetni, ezek kivétel nélkül kritikus besorolást kaptak a biztonsági szakemberektől. Az éppen aktuális Flash a 24.0.0.194-es verziószámot viseli.


(Forrás: Ghacks, Microsoft, Adobe | Nyitókép: Christiaan Colen)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.