Hirdetés

Gyenge az Android titkosítása?



|

Egy kriptográfiával foglalkozó professzor szerint még az Android Nougat titkosítása is elavult.

Hirdetés

Minden hétre jut egy jelentés, amely alapján androidos okostelefonok milliói rendelkeznek kritikus sérülékenységgel, és a kártevőveszély hatalmas. Általában ezeket már azzal ki lehet védeni, ha valaki csak megbízható forrásból telepít appokat. 

Hirdetés

A John Hopkins Egyetem egyik kriptográfiával foglalkozó professzora szerint azonban azért van ilyen sok rémhír, mert az Android titkosítása még mindig elavult, a legutóbbi, 7.0 verziószámú Nougatban is. 

Matthew Green professzor szerint miközben a Nougat a teljes meghajtótitkosítás helyett már a nehezebben törhető, fájlszintű titkosítást alkalmazza, addig vannak olyan helyzetek, amelyekben a fájlokhoz még mindig hozzá lehet férni közvetlenül, mivel a titkosításra használt kulcsok a memóriában vannak tárolva. 

Az Apple négy védelmi szintet ad a fejlesztők kezébe, az Android N csak kettőt - a jövőbeli fejlesztések ellenére pedig a régi appok ugyanolyan sebezhetőek maradnak. 

A professzor szerint a lényeg az, hogy az Android jó irányba halad, de 2016-ban még mindig ott tart, hogy csak próbál olyan titkosítást bevetni, amelyet az Apple már 6 éve kitalált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.