Hirdetés

Gyorsult a weblapok újratöltése a Chrome 56-ban



|

Nagy átlagban 28 százalékkal jelennek meg gyorsabban az oldalak.

Hirdetés

Ugyan tegnap már írtunk a Chrome 56 számítógépes változatának megjelenéséről, azonban a Google sajnos nem számol be rögtön és egy helyen a böngésző új kiadásainak összes újdonságáról. Ennek köszönhetően a fentebb linkelt hírünk elérhetővé válása után kiderült, hogy a böngésző friss verziójában számottevően gyorsult a weblapok újratöltésének sebessége.


Hirdetés


Mint valószínűleg sokan hallottak már róla, a weblapok betöltésekor a böngészők lementik a gyorsítótárukba a lapokat alkotó állományokat. Ennek köszönhetően ha újra kell tölteni egy lapot, vagy esetleg egy másik betöltött lap is részben ugyanazokat a fájlokat használná, akkor a böngészőnek nem kell újból és újból letöltenie ugyanazokat a fájlokat. A lapok újratöltésekor ettől függetlenül a böngésző megpróbálja kideríteni, hogy a gyorsítótárába már lementett fájlok naprakészek-e, ennek érdekében pedig metainformációkat tartalmazó lekéréseket küld a szervereknek.



Itt eszközöltek némi változtatást a Google illetékesei: a Chrome mostantól csak a frissíteni kívánt weblap domaincíme alól kiszolgált fájlok esetében érdeklődik a naprakészség felől, azaz a weblapra beágyazott, eltérő domaincím alól kiszolgált fájlokat figyelmen kívül hagyja. A működésbeli módosítással jelentős mértékben csökkent a weblapok frissítésekor kiküldendő lekérések száma, a Google szerint nagy átlagban olyan 28 százalékkal gyorsult az újratöltés tempója.


(Forrás: 9to5Google, PCMag)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.