Hirdetés

Ha nem játék, akkor Spotify és Netflix



|

Az Apple és a Google alkalmazásboltjaiban a Tinderre és az HBO NOW-ra is sokat költenek az emberek.

Hirdetés

2015 utolsó negyedévében az App Store 3,4 milliárd dolláros árbevételt hozott a nem játék jellegű appokon keresztül, a Google Play Áruház pedig 1,8 milliárdot. Egy év elteltével az értékek 5,4 és 3,3 milliárd dollárra emelkedtek, ami éves szinten 67 és 82 százalékos növekedést jelent. 

Hirdetés

A látványos bevételnövekedés mögött az a trend áll, amely alapján egyre többen fizetnek elő a zenei és a videós streamingszolgáltatásokra. 

Az előfizetéses modellekkel a Spotify és a Netflix is nagy mértékben növelte a felhasználói táborát, mindezzel pedig az Apple és a Google is jól járnak, hiszen az összegből 30 százalékot tesznek zsebre (éves előfizetésnél 15-öt). 

Az App Store-ban a legtöbbet a Spotify és a Netflix hozta, a Play Áruházban a LINE és a Tinder - de mindkét boltban előkelő helyen a Pandora és az HBO NOW is. 

A kialakult rendszert nem csak a felhasználók kedvelik az egyszerűség miatt, de a szolgáltatások fejlesztői is a figyelem miatt - az alkalmazásboltok pedig a közvetítő szerepét betöltve szereznek még több bevételt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.