Hirdetés

Hivatalos a Windows 10 Creators Update!



|

Középpontban a 3D tartalomkészítés, jönnek az olcsóbb VR-headsetek.

Hirdetés

A reményeknek megfelelően szerda délután a Microsoft végre leleplezte a Windows 10 következő nagy frissítésének legfontosabb újdonságait. A várhatóan jövő év március környékén elérhetővé váló kiadást eddig Redstone 2 kódnéven emlegettük, mostantól viszont végleges nevén hívjuk majd: Creators Update.


Hirdetés


3D mindenhol, olcsó VR-headsetek

Nevéből sejthetően a Windows 10 Creators Update fókuszában az alkotói lehetőségek bővítése áll. A Microsoft sajtótájékoztatóján az egyik legtöbbet emlegetett kifejezés a "3D" volt, a vállalat ugyanis a virtuális valóság, a kiterjesztett valóság, és a holografikus számítástechnika otthonaként képzeli el a Windows 10-et.



A gyakorlatban ezalatt azt kell érteni, hogy amibe csak lehet, 3D-s funkciókat gyömöszöl a Microsoft: például az ősi Paint rajzolóprogram helyét átveszi a már alapvető 3D-s szkennelésre, modellezésre és nyomtatásra is alkalmas Paint 3D alkalmazás, továbbá a PowerPoint is támogatni fogja a térbeli objektumok beágyazását és szerkesztését. Ez csak a kezdet, a jövőben az összes népszerű microsoftos programba megpróbálják majd valahogy becsempészni a térbeli objektumok kezelését az illetékesek.



Ezzel párhuzamosan a Microsoft el kívánja árasztani megfizethetőbb VR-headsetekkel a piacot. Ehhez természetesen a jól megszokott gyártópartnereit - például HP, Dell, Lenovo, Asus, Acer - hívta segítségül, a legolcsóbb modellek 299 dollárba kerülnek majd. Egyelőre nem világos, hogy kinek a technológiájára épülnek ezek a headsetek, de a fej pozíciójának követését biztosan a beépített szenzoraikkal fogják majd megoldani.



Játék

A témához passzolva a Microsoft újból megerősítette, hogy prioritásként kezeli a számítógépes játékosok igényeinek kielégítését. A Creators Update-től a gamerek képesek lesznek a Beam szolgáltatásban élőben streamelni a játékmenetüket, elvileg szuper egyszerűen beállítható lesz az egész. Hírünk írásakor még nem volt világos, hogy a sokkal népszerűbb Twitch vajon kap-e integrációt a rendszerben. További fontos újítás, hogy az Arena on Xbox Live szolgáltatással könnyedően létrehozhatóak lesznek majd privát tornák a játékokban. Hamarosan kiderül, hogy az Arena vajon csak az Áruházból beszerzett játékok esetében lesz-e használható.


Ismerősök a Tálcán

A Windows 10 Creators Update-ben tovább próbálja konszolidálni a kommunikációs csatornákat a Microsoft. Az alkalmazásokban lévő ismerőseink profilképe kitűzhető lesz a Tálca értesítési területe mellé, így sokkal gyorsabban elérhetjük majd őket, ráhúzásos módszerrel fájlokat is könnyedén megoszthatunk majd velük. A szisztéma gerincét a Skype adja, így a körülményektől függ majd, hogy az egyes személyek esetén milyen kommunikációs csatornák lesznek majd elérhetőek.



A Windows 10 Creators Edition ingyenesen telepíthető lesz a Windows 10 licenccel már rendelkező számítógépekre. A Windows Insider programban résztvevők elméletileg még a héten kapnak egy második előzetes buildet, amelyben már kipróbálható lesz néhány dolog a ma bejelentett funkciók közül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.