Hirdetés

Holtodban is gondol rád a LastPass 4.0



|

Ezen felül a kezelőfelület is kapott egy jelentősebb ráncfelvarrást.

Hirdetés

Pont ma írtunk néhány jó tanácsot a digitális biztonsági praktikák témakörében. A jelszavak kapcsán a kétlépcsős azonosítás hasznosságát emeltük ki, de természetesen ezt nem lehet mindenhol bevetni, így érdemes minden webhelyen egyedi és erős jelszót használni. Sajnos ezeket lehetetlen mind megjegyezni, biztonsági okból a böngészők beépített jelszótárolói helyett például a LastPass használatát tudjuk javasolni a mentésükre. A LastPass egyébként támogatja a kétlépcsős hitelesítést.

Hirdetés


Ma délután a LastPass bejelentette webes felületének és böngészős beépülőinek 4.0-s verzióját. Ezek elsőre is feltűnő érdekességét a sokkal trendibb és némileg átláthatóbb kezelőfelület jelentik, azonban egy fontos új funkció is került a szolgáltatásba: megadhatunk olyan személyeket, akik képesek lehetnek a mesterjelszavunk ismerete nélkül hozzáférni a jelszótárolónkhoz.


A funkcionalitás kifejezetten haláleset vagy tartós magatehetetlenség esetére lett kitalálva, hogy a felhasználó által tökéletesen megbízhatónak tartott személyek képesek legyenek elvarrni utána a digitális szálakat. A rendszer azzal próbálja kizárni a visszaélés lehetőségét, hogy a megjelölt személyeknek várniuk kell egy kicsit a jelszótárolóhoz való hozzáférés kérése után. A türelmi időszakban kimegy egy értesítés a felhasználó saját e-mail fiókjába, így probléma esetén meg tudja tagadni a jelszavainak kiadását.


(Forrás: The Verge, LastPass)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.