Hirdetés

Ilyen kicsi az észak-koreai internet



|

Egy hibának köszönhetően kiderült, hogy mennyi domainnév van használatban az észak-koreai interneten.

Hirdetés

Észak-Korea továbbra is a világ egyik legkülönlegesebb országa, de sajnos nem jó értelemben. Miközben nincs szabad sajtó és független média, csak nagyon kevés ember férhet hozzá az internethez. 

Hirdetés

Most az is kiderült, hogy mekkora az Észak-Koreában használt saját, csak belsőleg elérhető internet mérete. Egy konfigurációs hiba miatt a szakértők feltérképezhették az egészet. 

Ennek köszönhetően kiderült, hogy az észak-koreai internetet mindössze 28 darab domainnév szolgálja ki. 

Ezek között több hivatkozás már nem is él. A cooks.org.kp mindenesetre a helyi konyhavilágra, a gnu.rep.kp pedig a helyi tudományos és technológiai hírekre koncentrált. Az egyetlen kereskedelmi cég a Sili Bank volt a listán, amely az országban kínál e-mail-szolgáltatásokat - ennek az oldala sem működik. 

Mivel az észak-koreai vezetés nem bocsát meg könnyen a hasonló hibákért, ezért nagyon valószínű, hogy aki a hibát vétette, az ezért az életével fizet. Korábban Észak-Koreában kivégezték egy teknősfarm vezetőjét, miután a dolgozók arra panaszkodtak, hogy a létesítmény nem kap megfelelő mennyiségű áramot és élelmet, és emiatt állatok haltak meg - egy reptéri építészt pedig azért végeztek ki, mert a munkája nem tetszett a vezetésnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.