Hirdetés

Ilyen PC-ket használnak a Firefoxszal böngészők



|

Már a Mozilla is nyilvánosságra hozza a hardveres statisztikákat.

Hirdetés

Az informatikai híreket követők jól tudják, hogy évek óta rossz bőrben van a számítógéppiac, a vásárlók többsége már nem cserél 2-3 évente PC-t. Ez remekül leszűrhető a Steam hardveres statisztikáiból is, azonban a játékbolt felhasználóinak konfigurációi nem feltétlenül reprezentálják hűen a netezők többségénél uralkodó állapotokat. A Mozilla jóvoltából most egy jobb képet kaptunk arról, hogy milyen hardverek dolgoznak az internetezők gépeiben, bár a jelenlegi legfrissebb publikus adatok a szeptember közepi állapotot tükrözik.


Hirdetés


A statisztikákat természetesen a Firefox anonim telemetrikai szolgáltatásával gyűjtötte össze a Mozilla, a részletekre kíváncsiak itt tekinthetik meg a teljes jelentést, csak kiragadnánk pár érdekességet. A Firefoxot futtatók 86 százaléka Intel processzort használ, az AMD-sek 14 százalékos aránya kiugróan alacsonynak mondható. A számítógépek 69 százalékában kétmagos, 22 százalékában pedig négymagos CPU dolgozik. A legnépszerűbb memóriamennyiség 30 százalékkal a 4 GB, a második 18 százalékkal a 2 GB, míg a gamereknél mára megszokottnak mondható 8 GB az eszközök durván 17 százalékában található.



A grafikus vezérlők terén is akad némi meglepetés: 63 százalék Intel chipet használ, 18 százalék AMD Radeont, 16 százalék pedig NVIDIA GeForce-ot. A legnépszerűbb képernyőfelbontás 33 százalékkal az 1366×768, amelyet 18 százalékkal az 1920×1080 követ. A legnépszerűbb operációs rendszer 45 százalékkal a Windows 7, Windows 10-et csak a felhasználók negyede használ. MacOS (7%) alatt többen használják a Firefoxot, mint Linux (4%) rendszereken.


(Forrás: Engadget, Mozilla | Nyitókép: othree)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.