Hirdetés

Ismét új Windowst kapunk



|

Márciusban ismét nagyot dobbant a Windows 10 - megkapjuk a Redstone 2 frissítési csomagot. Megnéztük, eddig milyen újdonságokról hullott le a lepel.

Hirdetés

Többé nem kell 5-7 évet várni a nagyobb Windows-frissítésekre - kb. félévente várhatjuk, hogy komolyabban megújul a PC-nken futó rendszerünk. A Windows 10-hez nyáron már megérkezett egy nagy frissítés az Anniversary Update képében, ám már a következő új verzió is egyre közelebb kerül a funkcióvégleges, feature-ready állapothoz. Ahogy telnek a hetek, egyre több újdonságról szivárognak ki képek, hírek, és remélhetőleg az október 26-ai nagy Microsoft rendezvények további extrákat láthatunk majd a márciusban megérkező Redstone 2 kódnevű fejlesztésből.


Hirdetés


Egy környezet mindenhol

A frissítés egyik legfontosabb célja, hogy eszközeinket még jobban összekösse. Ennek keretében olyan, felhőben szinkronizált szolgáltatás jöhet, amelynek segítségével az egyik eszközön megkezdett munkamenetet egy, az egyben átvihetjük másik géphez. Például a munkahelyi gépünkön dolgozunk, majd azt lezárjuk és hazamegyünk. Amikor otthon elindítjuk a gépet, ugyanaz a környezet fogad: azok az appok futnak, az ablakok ugyanott vannak, a dokumentumok szinkronizálódtak stb.



A helyzet a telefonokra is igaz: például Windows 10 Mobile-nál is elérhető lesz hasonló (a megnyitott weboldalak szinkronizálása, megnyitása stb.), de Android és iOS telefonoknál is lesz közös rész. Az egyik ilyen a közös vágólap, így a PC-n kimásolt rész azonnal használható lenne például telefonon. Ennek a neve (egyelőre) OneClip.


Office Hub

Az Office 365 szépen terjed, de még mindig nincsen kellőképpen integrálva a Windowsba. Ezen változtatnak jövőre, így a keresőlaphoz, a Cortanahoz hasonló, külön Office központ lesz a Windowsban, ahol gyorsabban elérjük dokumentumainkat, emailjeinket stb. Ha lehet hinni a híreszteléseknek, egy sokkal jobban használható, modern levelező kliens és naptár is készülőben van.



OneDrive helyfoglalók

A OneDrive olcsó és viszonylag gyors felhőszolgáltatás, ráadásul az Office 365-tel 1 TB tárhelyet kapunk. A Placeholdes fájlok lényege, hogy egy kis tárkapacitású eszközön is látjuk a felhőben szinkronizált, nagy fájljainkat, de azok addig nem foglalnak helyet eszközünkön, amíg rájuk nem kattintunk.


People Bar

A kapcsolataink elérése nem a legegyszerűbb jelenleg, de ezen változtat a frissítés: a People Bar (más néven várható), a Műveletközpont melletti tálcarészen lesz elérhető és rengeteg gyorsutasítást, SMS- és levélküldés, Skype stb. funkciót fog tartalmazni.



Új Start menü

Nem kell megijedni, nem azt akarja a Microsoft, hogy tanuljuk meg újra a Start menüt, hanem azt, hogy még több beleszólásunk legyen az átalakításba. Az új verzióban várhatóan már eltüntethetjük a programlistát is.



Továbbfejlesztett monitorkezelés

A Windows 10 sok újdonságot hozott a monitorkezelésbe, és a repertoár most tovább bővül. A Redstone 2 már képes lesz arra, hogy többmonitoros PC-knél a nem használt kijelzőt elküldi alvó módba és csak az aktívan használt marad bekapcsolva.


Persze ezeken kívül még rengeteg újdonság érkezik és lehet olyan funkció is, ami most még megtalálható a bétában, de a végleges verzióból kiszedik. Néhány funkcióról nem beszéltünk itt sem, például az új Continuumról, és remélhetőleg néhány nagy durranás még teljes titoktartás mellett készül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.