Hirdetés

Játékos üzemmódot kap a Windows 10



|

Jobban futhatnak majd a Creators Update alatt a játékok.

Hirdetés

Tegnap már beszámoltunk a Windows 10 Creators Update pár napja kiszivárgott belsős tesztelői kiadásának két érdekesebb újdonságáról. Röviddel később kiderült, hogy lapul egy harmadik nagy újítás is a build 14997 változatban, az egyelőre nem működőképes Game Mode aktiválása esetén az operációs rendszer át fogja állítani az erőforrások használatát, hogy jobban fussanak a játékok. Efféle funkciót több harmadik féltől beszerezhető program is kínál, azonban a Microsoftnak teljes hozzáférése van a Windowshoz, így sokkal hatékonyabb megoldással rukkolhat elő.


Hirdetés


Az újdonságot a Twitter rendszeresen Windows-előzeteseket buheráló WalkingCat felhasználója fedezte fel, röviddel később pedig a Windows Central forrásai is megerősítették a funkció létezését. Állításuk szerint a Game Mode nagyon hasonlóan működik ahhoz, mint ahogy az Xbox One is átállítja a működését, hogy a lehető leghatékonyabban fussanak a játékok.



Egyelőre sok a megválaszolásra váró kérdés, például az sem világos, hogy a Game Mode automatikusan aktiválódik-e a játékok elindításakor, vagy manuálisan kell-e kapcsolgatni. Nem lepődnénk meg, ha alapvetően automatikusan bekapcsolna, emellett pedig kézzel is elindítható lenne arra az esetre, amennyiben a rendszer nem ismerné fel a futtatni kívánt játékot. A Game Mode feltehetően nem csak a Windows Áruházból beszerzett játékok esetén lesz elérhető, de ezt még nem sikerült megerősíteni.


(Forrás: WCCFTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.