Hirdetés

Jelentős frissítést kap a PlayStation 4 szoftvere



|

Hamarosan bétatesztelhető lesz a Shingen kódnevű kiadás.

Hirdetés

A Microsoft rengeteget dolgozott az elmúlt években az Xbox One operációs rendszerén, kinézet és funkcionalitás szempontjából egyaránt ég és föld a különbség az legelső és legújabb stabil verziók közt. A PlayStation 4 Neo leleplezése előtt álló Sony sem kíván lemaradni ezen a téren, így most bejelentette, hogy hamarosan tesztelhetővé válik a PS4 számos újdonságot hozó 4.00-s frissítése.


Hirdetés


A Shingen kódnevű rendszerszoftvert hétfő délután sajnos csak írásban sikerült formálisan lelepleznie a Sony illetékeseinek, képernyőképeket nem kaptunk. Ez meglepő annak fényében, hogy a blogbejegyzés alapján sokat dolgoztak a kezelőfelület általános kinézetén. Álítólag nem kell radikális újításokra számítani, inkább csak reszeltek a már meglévő grafikus elemeken, ám ettől persze még újszerű érzést fog kelteni a frissített téma.



A funkcionális újítások közül kiemelendő, hogy a Quick Menu és Share Menu mostantól csak a kijelző egy részét foglalják el, a Twitterre feltölthető mozgóképek hosszúsági limitje 10-ről 140 másodpercre emelkedett, a trófeák pedig offline is böngészhetőek lesznek. A játékokat mutató felületen gyűjteményekbe lehet sorolni a játékokat, rendeztetni lehet azokat a megvásárlás ideje vagy a telepítettség alapján, az új Purchased fülön pedig könnyen áttekinthető lesz az összes birtokolt játék.


A Sony tájékoztatása alapján készülőben van még néhány funkció, ezeket a frissítés kiadási dátumának bejelentésével párhuzamosan fogja leleplezni a vállalat. A Shingen publikus bétáját hamarosan telepíthetik majd a tesztelői programba jelentkezett, majd a Sony által kiválasztott gamerek.


(Forrás: Neowin, PlayStation blog)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.