Hirdetés

Jobban tiszteli a magánszféránkat a Microsoft



|

Elindult egy adatkezelő szolgáltatás, csökkenthető lesz a Windows 10 adatgyűjtése.

Hirdetés

Kedd délután a Microsoft bejelentette, hogy továbbra is elkötelezett az ügyfelek magánszférájának tiszteletben tartása mellett, ám a bizalmuk elnyerése láthatóan csak a jelenleginél nagyobb fokú átláthatóság mellett lehetséges. A vállalat most érdemi lépéseket tett annak érdekében, hogy a felhasználók megérthessék az eszközeiken keresztül gyűjtött információk természetét, továbbá igény esetén törölhessék azokat.


Hirdetés


Első körben a mai napon elindult egy új adatvédelmi webhely, ez a Microsoft-fiók webes felületére bejelentkezve érhető el. A felületen megtekinthetőek és törölhetőek az esetlegesen mentett böngészési előzmények, a helyelőzmények, a Cortana jegyzetfüzete, és egyéb magánszférával kapcsolatos információk. A Microsoft szerint ez csak a kezdet, a jövőben további lehetőségekkel bővül majd a repertoár.



A közeljövőre vonatkozó konkrét terveiről is megosztott néhány információt a vállalat. A Windows 10 Creators Update-ben egyszerűbben megtalálhatóak és áttekinthetőek lesznek a privát szférát érintő beállítások, ennek keretében a Windows 10 telepítőjének releváns részét is átdolgozza a vállalat. Ezen felül amennyiben a felhasználók a minimális szintű diagnosztikai adatszolgáltatást választják, akkor a jelenlegihez képest kevesebb információ jut majd el a számítógépről a Microsofthoz. Az alapvető hibajelentések mellett csak olyan adatokat telefonál majd haza a rendszer, amelyek feltétlenül szükségesek a Windows és az alkalmazások naprakészen és biztonságosan tartásához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.