Hirdetés

Kaspersky Internet Security 2016 teszt – magunktól is megvéd



|

Még tovább bővült a Kaspersky internetvédelmének rendkívül népes funkciólistája. Olvasóink fél évig ingyen használhatják a többszörösen díjazott védelmet.

Hirdetés

Bebetonozta magát a legjobb biztonsági csomagok közé a Kaspersky vírusvédelme az utóbbi években, az összehasonlító teszteken és a független laborok mérésein ugyanis rendre a legjobb három szereplő között találjuk. A magyar felhasználói felülettel is rendelkező megoldás a legutóbbi mérések során is jól szerepelt: az AV-Test.org nyár végi elemzésén csak nulladik napi védelme nem volt makulátlan (ám még így is az átlag felett teljesített), míg az AV Comparatives legutóbbi real-world tesztjén az első helyet szerezte meg, 100 százalékos eredménnyel, téves riasztás nélkül.

Egyedül a Virus Bulletinnél született gyengébb eredmény, az orosz cégnek láthatóan nem fekszik a labor módszertana. Az összkép alapján nem kérdés, hogy a Kasperskynek a legjobbak között a helye, nem véletlen, hogy összehasonlító tesztjeinken is rendre az élbolyban találjuk. Így örömmel jelentjük be, hogy a többszörösen díjazott terméket most te is kipróbálhatod, novemberi PC World mellékletén és a PC World Pluson ugyanis elhelyeztük a Kaspersky friss internetbiztonsági csomagjának fél éves verzióját, ami külön regisztráció nélkül, azonnal birtokba vehető.



Mindent bele

Robusztus csomag társul a remek vírusvédelmi motor mellé, amelybe az orosz mérnökök integrálták a legfontosabb védelmi mechanizmusokat. Kapunk fejlett vírusvédelmet, közösségi intelligenciával, behatolásmegelőzővel és sérülékenységvizsgálattal, egy alkalmazásfelügyelőt, amely a Kaspersky Security Network (KSN) alapján felismeri a gyakran használt megbízható és a bejelentett kártékony alkalmazásokat, hogy az elérhető adatok alapján eltérő jogosultságokkal engedélyezze azok futtatását. A pakkba került még egy fejlett tűzfal, ami a korábbi verziókhoz képest sokat fejlődött, immár együtt ébred a rendszerrel, külön felhívja a figyelmet a Wi-Fi-hálózatokból eredő veszélyekre, figyeli az adatátvitel típusát, és megpróbálja elrejteni az összes portot.



Rendelkezésünkre áll ezen felül spamszűrő, szülőifelügyelet-modul, böngésző, webkamera- és csevegővédelem, reklámcsíkblokkoló, banki üzemmód és önvédelmi modul is. Rengeteg funkcióval gazdagodott az internetbiztonsági szoftver, ám szerencsére ez nem ment a kezelhetőség rovására. Az újrarajzolt felhasználói felületen egyszerűen elérhetjük a kulcsfeladatokat, azaz víruskeresést indíthatunk, frissíthetjük a klienst és a definíciós adatbázist, online pénzügyi műveletekhez használhatjuk a banki üzemmódot, valamint szabályozhatjuk gyermekeink számítógép-használatát. Felül áttekintést láthatunk gépünk védelmi állapotáról, míg az ablak alján a beállításmenüt találjuk.

Hirdetés


Nyomkövetők ellen

Főként a böngészővédelem területén erősített a 2016-os kiadás elődeihez képest. Egyrészt a programba bekerült egy önvédelmi modul, ami azonnal blokkol, amint egy oldal vagy program megpróbálja módosítani böngészőnk - Chrome, Firefox és Internet Explorer - alapértelmezett kezdőoldalát, keresőszolgáltatását, proxybeállításait, kiegészítőit, beépülőit.



Ez részben a PUP-ok, azaz a vélhetően kéretlen alkalmazások miatt vált szükségessé, míg a személyes adatok védelme a nyomkövetők ellen lép fel, és ezzel a Kaspersky belépett a Noscript, a Ghostery és például a Disconnect területére, igazán népszerű és keresett anonim böngészési lehetőséget adva a felhasználók kezébe. Az említett riválisokat a Kaspersky beépülője egyelőre nem tudja kiváltani, ám figyelemre méltó, hogy egyre több lakossági vírusvédelemben megtalálható a reklámblokkolás és a privát böngészés lehetősége. Már nemcsak az online fenyegetésekre figyelnek az internetbiztonsági csomagok, hanem a kíváncsi hirdetők és saját magunk ellen is védelmet nyújtanak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.