Hirdetés

Kiadja az adataid a Whatsapp a Facebooknak



|

A csevegőapp 2014-es eladásakor még éppen ennek az ellenkezőjét ígérték.

Hirdetés

A Whatsapp még 2014-ben került 19 milliárd dollárért a Facebook tulajdonába, a készítők pedig azt ígérték, hogy az adatvédelem terén minden a régi mederben folyik majd. Az elhatározást végül felülírták az üzleti érdekek, a legfrissebb felhasználási feltételek elfogadásával ugyanis beleegyezünk, hogy telefonszámunkat, státuszüzeneteinket, online státuszunkat és profiladatainkat megosszák az anyacéggel.

Hirdetés

A hivatalos álláspont szerint az adatokra a spamek elleni küzdelem, a reklámok, illetve egyes szolgáltatások fejlesztése miatt van szükség, a tervek szerint hamarosan ugyanis akár bankunk vagy egy légitársaság is értesítéseket küldhet nekünk az applikáción keresztül. Kibújni két módon tudunk alóla, ha a felhasználási feltételekben az "Olvass tovább" gombra bökünk, később pedig a beállítások Saját fiók menüpontjában, 30 napon belül.

A Whatsapp szerint a kommunikáció továbbra is titkosított formában zajlik, az üzenetekhez egyik cég alkalmazottai sem férhetnek hozzá. Az Electronic Privacy Information Center (EPIC) jogvédői ennek ellenére a Szövetségi Kereskedelmi Bizottsághoz (FTC) fordulnak, az ügyben pedig a brit információs biztos is vizsgálatot indított az adatvédelmi törvény esetleges megsértése miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.