Hirdetés

Kína kiütné az egész internetet



|

Olyan módszereket tesztelnek, amelyek segítségével az egész internet megbénítható lenne.

Hirdetés

Ebben a hónapban derült ki, hogy az internet alapvető infrastruktúráját biztosító cégek sorozatos és egyre fokozódó, szervezett támadásokkal néznek szembe. Úgy tűnik, hogy ezek a cégek kritikus védelmi vonalát tesztelik. 

Hirdetés

Bruce Shneier biztonsági szakértő szerint a támadások mérete egyértelműen arra utal, hogy egy óriási cyberhatalom áll a háttérben - minden bizonnyal Kínáról van szó. A szakértő szerint a támadások és a tesztek célja többek között az, hogy globálisan kiüssék az összes weboldalt és e-mail-címet a leggyakoribb top domainek között. 

A támadások többsége alapvető, de hatalmas DDoS-támadás volt, vagyis rengeteg adattal árasztják el a szerveket. A különleges az volt bennük, hogy egyre fokozódtak - lassan erősödő hullámokban érkeztek, vagyis minden cég kénytelen volt megmutatni, hogyan tudja hárítani a különféle, de egyre gyakoribb és komplexebb támadásokat. Természetesen más technikákat is bevetettek. 

Scheier szerint a látottak bizonyítják, hogy nem aktivisták, bűnözők vagy kutatók állnak a háttérben, ilyen nagyságrendben ugyanis csak állami háttérrel lehet dolgozni. Részletekbe nem bocsátkozott, de szerinte az adatok és a saját forrásai Kínára utalnak. 

Érdekesség, hogy Kína és Oroszország egyaránt olyan rendszerépítési erőfeszítéseket tett, amelyek a nagyszabású támadásoknak is ellenállnak. 

Többen úgy gondolják, hogy az effajta tesztek szándékosak, az elkövetők azt akarják, hogy a világ tudjon róluk. Miért? A nagyhatalmak ezzel szeretnék fitogtatni az erejüket, éppúgy, ahogyan régebben a nukleáris fegyverekkel és a rakétákkal tették. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.