Hirdetés

Kismalac, kismalac engedj be!



|

Nincs könnyű dolgunk, ha számítógépünket távolról akarjuk elérni. A Windows Távoli Asztal megosztása, a VNC és a hasonló távirányító szoftverek helyett itt egy egyszerűbb megoldás: a LogMeIn.

Hirdetés

A LogMeIn program és szolgáltatás megszabadít minket a tűzfalakon való portnyitástól és a titkosított SSL-csatorna kézi konfigurálásától, szinte gyerekjáték vele a távoli Windows Asztal használata. Mindössze regisztrálnunk kell magunkat a www.logmein.com című weboldalon, és bejelentkezni a Free LogMeIn szolgáltatásra. Ha ez sikerült, azonnal elkezdődik a LogMeIn helyi ügyfélszoftver letöltése és telepítése. A kis program nem kíván sok beállítani valót, ikonja azonnal megjelenik az óra mellet. Ha alkalmazás szintű tűzfalunk van, természetesen engedélyeznünk kell az internetes kommunikációját, és már kezdhetjük is gépünket távolról megkeresni.



A távoli elérés konfigurálása sem bonyolultabb; korábban beállított felhasználói nevünkkel és jelszavunkkal bejelentkezünk a weboldalon, és személyes listánkban ráklikkelünk a távoli gépünket jelképező ikonra. Első bejelentkezésünkkor letöltődik az adott böngészőhöz való ügyfélbeépülő, majd be is jelentkezhetünk gépünkre saját ottani felhasználói nevünkkel és jelszavunkkal. A webes felületen úgy matathatunk távoli gépünkön, mintha csak előtte ülnénk.

A távoli kapcsolat az első pillanattól kezdve biztonságos HTTPS protokollon keresztül zajlik, a LogMeIn szervere csak a kapcsolatfelvételkor hozza össze a távoli feleket, így nem kell névszerver távoli gépünk megtalálásához, az akár dinamikus IP-n is "lóghat". Utána kilép a kommunikációból, bizalmas adataink nem folynak keresztül rajta.



A LogMeIn fizetős szolgáltatásokat is nyújt, igen baráti áron. Rendszergazdaként elérhetjük távoli gépeinket, fájlcserét folytathatunk ezekkel, lehetőségük van távolról programokat és drivereket telepíteni, felügyelhetjük távoli gépeinket, akár az aktív felhasználót korlátozó asztalmegosztás nélkül is. Az új szolgáltatások száma folyamatosan nő, most éppen egy, a távoli gépünket biztonságos hálózati meghajtónak használó projekt bétatesztelőjének jelentkezhetünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.