Hirdetés

Ma jön a játékos mód a Windows 10 előzetesébe



|

Külön videót szentelt a funkció ismertetésének a Microsoft.

Hirdetés

Érdekes napjuk lesz a Windows 10 Creators Update előzetesét tesztelő játékosoknak, ugyanis ma estefelé kimegy a fast ringre a várva-várt játékmódot tartalmazó első insider preview. Hírünk írásakor még nem volt elérhető a friss build, a Game Mode mellékelésén túl nem tudunk róla semmit. Erről a funkcióról is csak azért szereztünk tudomást, mert a Microsoft egy külön blogbejegyzést és bemutató videót szentelt az újítás ismertetésének.


Hirdetés


Az előzetes hírekkel ellentétben a Creators Update játékos üzemmódja nem csak az univerzális alkalmazásokkal, hanem a klasszikus Win32-es címekkel is kompatibilis lesz. A funkció bekapcsolása után az operációs rendszer megpróbál miden tekintetben elsődleges prioritást biztosítani az előtérben futó alkalmazásnak, a nem szükséges folyamatok tevékenységeinek háttérbe tolásával próbálja növelni a játékok minimum és átlagos képkockasebességét. A játékos mód bármikor bekapcsolható lesz a Gépház vadiúj "Gaming" menüjén keresztül.



Remek kérdés, hogy a játékos üzemmódnak vajon mennyi jelentősége lesz a gyakorlatban, ám feltételezhető, hogy a funkció által nyújtott előnyök mértéke nagy mértékben függ majd az adott számítógép hardveres és szoftveres környezetétől, továbbá magától a futtatott játéktól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.