Hirdetés

Már két Chromebookon is futtathatóak Android appok



|

Megkezdődött az emulációs réteg stabil verziójának terjesztése.

Hirdetés

Remek hírrel szolgálhatunk az Acer Chromebook R11 és az Asus Chromebook Flip tulajdonosainak, ugyanis a Google által ma kiadott rendszerfrissítések telepítése után képesek lesznek androidos alkalmazásokat futtatni a laptopjaikon. A funkcionalitást bekapcsoló szoftver az 53.0.2785.129-es verziószámot kapta, az installációja után megjelenik majd a Play Áruház ikonja az eszközeik indítómenüjében.


Hirdetés


Az androidos alkalmazásokkal való kompatibilitás nem csak a Chrome OS eddigi legnagyobb funkcionális fejlesztése, de egyben a legnagyobb koncepcionális újítása is. A Google eredetileg egy rendkívül egyszerűen használható rendszert szeretett volna készíteni azon felhasználók számára, akik az egyszerű kezelésért, a biztonságért, a problémamentes működésért cserébe megelégednek egyetlen böngészővel a számítógépükön.



Ugyan a Chrome OS-re is telepíthetőek a Chrome böngésző kiegészítői, ám ezek közel sem nyújtottak a Windows / Linux / macOS platformokon megszokott bővíthetőséget. Az androidos alkalmazásokkal való kompatibilitás új dimenzióval bővíti a rendszer funkcionalitását, ám mindezt kontrollált módon teszi, így az eredeti koncepcióhoz hűen elméletileg nem okoz majd fejfájást a felhasználóknak.


Sajnos az eddig piacra dobott Chromebookok csak egy része lesz kompatibilis az androidos alkalmazásokkal. Egyes modelleken hardveres okokból nem működnének megfelelően az eredetileg okostelefonokra és táblagépekre tervezett szoftverek, más eszközökön pedig túlságosan sok erőforrást igényelne a kompatibilitás megvalósítása és tesztelése.


(Forrás: Phandroid)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.