Hirdetés

Már szinkronok közt is képes váltogatni a Popcorn Time



|

A funkcióval szélesebb közönség felé nyitna a warez Netflix.

Hirdetés

Körülbelül két évvel ezelőtt óriási botrány kerekedett a filmiparban, mikor bejárta a világsajtót a Popcorn Time híre. A multiplatform alkalmazás gyakorlatilag a Netflix kalóz megfelelője: egy videotéka, egy videolejátszó, továbbá egy torrentkliens kombinációja. A felhasználók csak elindítják a programot, kiválasztják a nézni kívánt műsort, majd ideális esetben pár másodpercnyi pufferelés után elindul a lejátszás.


Hirdetés


A jogvédők természetesen minden tőlük telhetőt megtettek a nyílt forráskódú alkalmazás fejlesztésének és terjesztésének ellehetetlenítése érdekében. Az eredeti verziója gyorsan eltűnt, majd a következő hónapokban több forkolt kiadásának is sikerült keresztbe tenniük, ám az összes kő megmozgatása ellenére a Popcorn Time megállíthatatlannak bizonyult.



A TorrentFreak beszámolója alapján az éppen aktuális és népszerű forkjának fejlesztői a legújabb számítógépes bétában lehetővé tették egyes anyagoknál a szinkron nyelvének átállítását. A magyar nyelv csak a közeljövőben válik támogatottá (és első körben csak a rajzfilmek esetében), jelenleg az angol mellett francia, spanyol, német, olasz és portugál nyelvű szinkronok lehetnek elérhetőek a menüjéből. Technikai szinten egyszerű a funkcionalitás implementációja, a szinkron átálításakor a Popcorn Time egyszerűen csak átvált egy másik torrent lejátszására. A legújabb fejlesztés célja természetesen az, hogy minden eddiginél többen élvezhessék az alkalmazás által nyújtott előnyöket.


Érdemes megemlíteni, hogy a Popcorn Time által használt warezolási technika végső soron rendkívül destruktív lehet a kalóz közösség számára, erről pont nemrégiben írtunk a Kodi ugyanezen az elven működő beépülői kapcsán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.