Hirdetés

Megérkeztek az Adobe és a Microsoft novemberi javításai



|

Mindkét vállalat rengeteg sebezhetőséget szüntetett meg a termékeiben.

Hirdetés

A héten nem csak a Google Android kapta meg a havi rendszeres hibajavításait, magyar idő szerint kedd este 7 órakor az Adobe és a Microsoft hibajavító keddes frissítései is megérkeztek. Előbbi friss változatot adott ki a Flash beépülőjéből, az október végén soron kívül elérhetővé tett legutóbbi változat óta 9 súlyos sérülékenységgel sikerült leszámolniuk a vállalat munkatársainak. Az éppen aktuális Adobe Flash a 23.0.0.207-es verzió.


Hirdetés


Természetesen a Microsoft sem tétlenkedett, a 2016. novemberi hibajavító keddre összesen 13 különálló foltozócsomaggal készült, ezek közül 5 orvosol kritikus sebezhetőségeket, míg a maradék 8 fontosnak ítélt sérülékenységeket szüntet meg. A megoldott problémákkal távoli kódfuttatást, vagy jogosultságkiterjesztést érhettek el a támadók. A patchek többsége a Windows alaprendszerekhez készült, ezen felül pedig az Internet Explorer, a Microsoft Edge, az Office, továbbá az SQL Server sem maradtak ki a szórásból. A vállalat kijavította azt a súlyos Windowsban talált hibát is, amely miatt a Google biztonsági kutatói pár napja kiborították a bilit.



Végül megemlítendő, hogy a Windows 10 Anniversary Update ma kiadott frissítését telepítve az operációs rendszer buildszáma 14393.351-ről 14393.447-re emelkedik. A kumulatív javítás nem csak a rendszerhez készült biztonsági javításokat tartalmazza, de jó néhány kisebb-nagyobb bugot is megszüntet.


(Forrás: Microsoft, Adobe)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.