Hirdetés

Meghódítja a világot az Android



|

A második negyedévben a világ eladott okostelefonjainak a 86,2 százaléka androidos volt.

Hirdetés

A Statista legutóbbi adatai alapján az idei második negyedév globális eladásainak a 86,2 százalékát androidos készülékek jelentették az okostelefonok piacán. 

Hirdetés

A korábbi csúcs 84,7 százalék volt, 2015 harmadik negyedévében. A 12,9 százalékon álló iPhone-ok lefelé mutató trendet folytatnak, az ezután következő mobilos Windows és a BlackBerry rendszere pedig gyakorlatilag kihalt. 

Érdekesség, hogy 2009-ben ugyanekkor még 51 százalékkal tarolt a Symbian, a BlackBerrynek akkor 19, az iOS-nek 13 százaléka volt, míg a Windows Mobile-nak 9. 

Az idei második negyedévben 296,91 millió androidos okostelefont tudtak eladni, továbbá 44,4 millió iPhone-t. 

7 évvel ezelőtt 20,88 millió Symbiant futtató mobilt vásároltunk, továbbá 7,78 millió BlackBerryt és 5,33 millió iPhone-t. Akkoriban az Android piaci részesedése még csak 2 százalékos volt, ami 760 000 készüléket jelentett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.